REGRESSIETHERAPIE

Traumaverwerking

Er zijn tegenwoordig vele therapievormen om je te helpen je trauma’s te verwerken. Het is belangrijk dat je die therapievorm kiest die goed voelt voor jou. Aan de ene kant van het spectrum staan simpelweg de reguliere cognitieve therapieën, die een mentale ingang kiezen. Aan de andere kant de (meestal complementaire) lichaamsgerichte therapieën. Ik werk zelf vanuit holistisch oogpunt, dat wil zeggen dat ik in mijn sessies het lichaam, geest en ziel meeneem als uitgangspunt. 

Regressie

Om je trauma te verwerken werk ik met regressietherapie met hypnose. Regressie staat voor herbeleving van een oud trauma tot het einde, voorbij het punt van dissociatie. Herbeleving totdat lichaam en geest volledig ervaren dat het voorbij is en je weer veilig bent. Dan kun je ontspannen en word je niet meer getriggerd. In regressietherapie is je geest er volledig bij in de herbeleving. Zo houd je zelf de controle en vallen alle puzzelstukjes op hun plek en begrijp je waarom je deed wat je deed.

Tegelijkertijd worden de emoties van angst, verdriet en boosheid herbeleefd, gezien en erkend; daardoor ben je in staat ze los te laten. Als je met al je vezels ervaart dat jouw overleefgedrag niet meer nodig is, ontstaat in die veilige ruimte het gedrag dat echt bij jou hoort. Door in regressietherapie oude pijn en verdriet te ontladen, ontdooi je de in je lichaam bevroren herinneringen en maak je de foute film af tot het einde, tot het weer veilig is. Uiteindelijk wordt de lichamelijke stress – die misschien wel jarenlang in je lichaam heeft gezeten –door jezelf fysiek losgewerkt totdat het lichaam ontspannen is.

Zo gaat regressietherapie direct naar de kern en transformeer je zelf jouw probleem. Na afloop voel je je opgelucht en bevrijd. Deze rust en ontspanning werkt door op lange termijn, waardoor je kunt gaan leven in verbinding met je gevoel. Regressietherapie omvat dus het mentale, het emotionele en het lichamelijke vlak. Bovendien kun je tijdens regressiesessies ook terechtkomen in herbelevingen van trauma’s ten tijde van je geboorte of daarvoor. Tijdens de zwangerschap hebben stresshormonen van de moeder zeker effect op de foetus, net als roken, alcohol- of drugsgebruik.

Hoe ziet een regressietraject uit:

Een traject voor regressietherapie is maatwerk en tijdens de intake maken we samen een behandelplan. In een traject wordt in de eerste sessie dieper op de problematiek ingegaan en interventies vanuit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), familieopstellingen, innerlijk kind en voice dialogue (delenwerk) technieken toegepast. Je maakt kennis en ervaart ook wat hypnose is en wat het met jou doet. In de tweede en derde sessie gaan we dieper met regressie op je hulpvraag werken. Gemiddeld werk ik met drie tot vijf sessie in een traject.

Kosten en duur:

Een sessie duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur en kost 145,- per sessie.

Wat anderen zeggen

k heb de hypnotherapie gestart met een negatief zelfbeeld (faalangst, niet voelen, burn-out klachten). De gesprekken en hypnose sessies voelden heel veilig waardoor ik mij kon overgeven om mezelf te helen. Uit de eerste gesprekken kwam veel oude trauma’s uit mijn jeugd en inzicht dat de oorzaak van mijn angsten heel diep geworteld zat. Dankzij de begeleiding van Sharoepa heb ik in de hypnose sessies naar mijn kern kunnen gaan en ruimte gemaakt om met vertrouwen nieuwe wegen te bewandelen zonder angsten en uit mijn comfort zone. Ik heb nog een weg te gaan, maar wat een verandering sinds de eerste sessie. Het mooie en unieke aan de sessies van Sharoepa is de creatieve vorm van de therapie, van hypnose naar diepe gesprekken naar familie opstellingen naar de diepere lagen en verschillende delen in mezelf (de criticus, pleaser) naar onderzoek naar de innerlijke conflicten, tijdlijn en moodboard maken van mijn toekomstige zelf en ook meditatie en visualisatie. Ik heb het als een mooie transformatie periode ervaren.

Bernadette

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?