Over mij

Maatwerk bieden waarbij het kind achter het stuur zit: dat is mijn persoonlijke drijfveer! Mijn naam is Sharoepa Janki, geboren in Suriname en getogen in Den Haag & Voorburg. 

Naast de opleiding als kindercoach en therapeut voor kind, jeugd en gezin heb ik me verder verdiept in Neuro Linguïstiek Programmering (NLP) Practitioner en Master. Daarnaast ben ik via diverse workshops en opleidingen gespecialiseerd in familie opstellingen, EFT, trauma verwerking, werken met delen (voice dialogue, innerlijk kind-werk), ACT (acceptance and commitment therapy en lichaamsgerichte therapie. 

Opleidingen

Therapeut kind, jeugd en gezin bij BGL & Partners
Kindercoach bij BGL & Partners
Psychosociale Basiskennis bij Conamore Opleidingen
NLP Practitioner bij Vilna Management
NLP Master bij Equilibrium-Leiden
NLP Master Coach io

Overige workshops & cursussen:

Innerlijk kind workshop bij Helios Centre
Hechting & basisvertrouwen bij Cref Methode
EFT & EMDR bij Vilna Management
Familie opstellingen bij Jan Velsen
Body & Mind Language bij BML Instituut.

Mijn visie op therapie/coaching

Mijn werk als coach en therapeut doe ik vanuit holistisch oogpunt. Ik geloof namelijk dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn. Dit komt daarom ook naar voren in mijn behandeltrajecten, waarin ik de fysieke, mentale en emotionele kant van de hulpvraag onderzoek.

Het raakt mij diep als ik kinderen zie die geen onbezorgde ontwikkeling doormaken. Ik gun het kinderen om nu aan deze ontwikkeling te werken en niet op volwassen leeftijd, zoals bij mij het geval was. Ik ben niet alleen een kindercoach en therapeut, maar vooral een ervaringsdeskundige en weet hoe het is om anders te zijn en te voelen.

Het verhaal achter mariposha

Op een bepaald punt in mijn volwassen leven liep ik aan tegen onverwerkte trauma’s uit mijn jeugd. Vroeg in mijn jeugd heb ik al met verlies te maken gehad en destijds geen hulp gekregen. De emoties heb ik opgekropt met alle gevolgen van dien. Daardoor prentte ik mijzelf in: ik ben alleen en moet alles zelf doen. Deze houding heeft mij heel ver gebracht in het leven, maar dit ging gepaard het gemis aan steun. 

In 2015 besloot ik dat ik op zoek wilde naar meer balans in mijn leven op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. In die tijd werkte ik in de financiële sector als relatiemanager. Ik nam een sabbatical van mijn werk en vertrok naar Zuidoost Azië en Australië voor langere tijd.

 kkHet exacte moment dat ik besloot om kindercoach & therapeut te worden, was tijdens een meditatie retreat in Bali. Na afloop van mijn dagelijkse meditatie zag ik iedere keer mezelf in de toekomst, aan het werk als kindertherapeut. Bij terugkomst in Nederland, besloot ik hier werk van te maken en heb ik me ingeschreven voor de opleiding tot therapeut kind, jeugd en gezin. Sindsdien combineer ik mijn opleiding, werk en begeleiding van kinderen en gezinnen. In 2020 ben ik met mijn eigen praktijk Mariposha gestart.

De naam van mijn praktijk, Mariposha, betekent vlinder in het Spaans. Ik heb voor deze naam gekozen, omdat ik door een diepe transformatieproces ben gegaan van een rups naar een vlinder. Kinderen en gezinnen die zich aanmelden voor hulp gaan door een transformatieproces en daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. 

Mijn missie

Als coach/therapeut wil ik een bijdrage leveren aan de gezonde ontwikkeling van kinderen, zodat ze meer veerkracht en levensvreugde ervaren, na bijvoorbeeld het verlies van een ouder, na een echtscheiding of met een andere trauma zoals angst kampen.

Hoe ben ik als coach/therapeut?

Ik ben heel gedreven en ga tot het uiterste om mijn cliënten te ondersteunen. Binnen mijn werk zou ik mezelf omschrijven als nieuwsgierig en belangstellend, open, enthousiast en zorgzaam. De nieuwsgierigheid brengt mij iedere keer een stap verder in de coach  & therapie trajecten.

In mijn vrije tijd reis ik graag naar warme oorden om mijn horizon te verbreden, als het lukt in combinatie met een yoga of meditatie retreat. Daarnaast beoefen ik al jaren met veel plezier Ashtanga yoga en word ik erg blij van een boswandeling of een mooi boek. 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?