Over mij

 

Often it’s the deepest pain which empowers you to grow into your highest self.

Karen Salmansohn

”Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”

Maatwerk bieden waarbij de client achter het stuur zit: dat is mijn persoonlijke drijfveer! Mijn naam is Sharoepa Janki, geboren in Suriname en getogen Voorburg.

Naast de opleiding als systeemtherapeut en hypnotherapeut heb ik me verder verdiept in Neuro Linguïstiek Programmering (NLP) met een practitioner, master en mastercoach studie. Daarnaast ben ik via diverse workshops en opleidingen gespecialiseerd in familie opstellingen, trauma verwerking, hechtingstrauma, werken met delen (voice dialogue), innerlijk kind-werk, ACT (Acceptance and Commitment Therapy en lichaamsgerichte therapie.

Mijn visie op therapie/coaching

Mijn werk als coach en therapeut doe ik vanuit holistisch oogpunt. Ik geloof namelijk dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dit komt daarom ook naar voren in mijn behandeltrajecten, waarin ik de fysieke, mentale en emotionele kant van de hulpvraag onderzoek.

Ik ben niet alleen een systeem- en hypnotherapeut, maar vooral een ervaringsdeskundige en weet hoe het is om anders te zijn en te voelen. Ik heb op mijn manier de weg bewandeld van heling van traumasporen vanuit hechting.

Het verhaal achter mariposha

Op een bepaald punt in mijn volwassen leven liep ik aan tegen onverwerkte trauma’s uit mijn jeugd. Vroeg in mijn jeugd heb ik al met verlies te maken gehad en destijds geen hulp gekregen. De emoties heb ik opgekropt met alle gevolgen van dien. Daardoor prentte ik mijzelf in: ik ben alleen en moet alles zelf doen. Deze houding heeft mij heel ver gebracht in het leven, maar dit ging gepaard het gemis aan steun.

In 2015 besloot ik dat ik op zoek wilde naar meer balans in mijn leven op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. In die tijd werkte ik in de financiële sector als Relatiemanager voor Multinationals in Europa. Ik nam een sabbatical van mijn werk en vertrok naar Zuidoost Azië en Australië voor langere tijd.

Het exacte moment dat ik besloot om een therapeut te worden, was tijdens een meditatie retreat in Bali. Iedere keer na afloop van mijn dagelijkse meditatie zag ik mezelf in de toekomst, aan het werk als psychotherapeut en nog veel meer. Bij terugkomst in Nederland, besloot ik hier werk van te maken en heb ik me ingeschreven voor de opleiding psychotherapeut gericht op gezinnen en daarna heb ik mij verder verdiept in hypnotherapie. Waarom hypnotherapie? Ik ervaar wat deze therapievorm doet met het verwerken van diepe trauma’s psychisch en lichamelijk. Je lost het probleem bij de wortels op en maak ruimte om weer veerkracht te voelen. Sindsdien combineer ik mijn opleiding, werk en begeleiding van gezinnen en volwassenen.

In 2020 ben ik met mijn eigen praktijk Mariposha gestart.

De naam van mijn praktijk, Mariposha, betekent vlinder in het Spaans. Ik heb voor deze naam gekozen, omdat ik door een diepe transformatieproces ben gegaan. Ik wil mijn cliënten die zich aanmelden mijn ondersteuning bieden in zijn of haar transformatieproces en een bijdrage aan meer levensvreugde.

Hoe ben ik als coach/therapeut?

Ik ben heel gedreven en ga tot het uiterste om mijn cliënten te ondersteunen. Binnen mijn werk zou ik mezelf omschrijven als nieuwsgierig en belangstellend, open, enthousiast en zorgzaam. De nieuwsgierigheid brengt mij iedere keer een stap verder in de coach  & therapie trajecten.

In mijn vrije tijd reis ik graag naar warme oorden om mijn horizon te verbreden, als het lukt in combinatie met een yoga of meditatie retreat. Daarnaast beoefen ik al jaren met veel plezier Ashtanga yoga en word ik erg blij van een boswandeling of een mooi boek. 

Opleidingen

Systeemtherapeut & kindercoach: kind, jeugd en gezin bij BGL & Partners
Psychosociale Basiskennis bij Conamore Opleidingen
Hypnotherapeut bij NLP Academie
NLP Master & Mastercoach opleiding bij NLP Academie
NLP Practitioner bij Vilna Management
NLP Trainersopleiding i.o. bij NLP Academie

Overige workshops & cursussen 

Innerlijk kind-werk workshop bij Helios Centre
Hechting & basisvertrouwen bij Cref Methode
Voice Dialogue/delenwerk innerlijk kind bij BGL Partners
EFT & EMDR bij Vilna Management
Familie opstellingen bij Jan Velsen
Body & Mind Language bij het BML Instituut

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?