Hypnotherapie

Wat kan je met hypnotherapie bereiken?

Je leert luisteren naar je onbewuste gevoelens en belemmerende overtuigingen om te buigen naar positievere. Hierdoor doe je nieuwe inzichten over jezelf op die je kunt toepassen in je dagelijks leven. Daarnaast kan hypnotherapie andere therapievormen te versterken. Omdat je dichter bij jezelf komt hebben de andere therapieën ook meer effect. Hypnotherapie brengt jou in een ontspannen staat waarin jij je compleet op je eigen gevoelens kunt richten. 

Voor welke klachten/problemen is hypnotherapie geschikt?

Hypnotherapie wordt vooral toegepast voor subtiele gedachten- of gedragsveranderingen, maar ook bij traumaverwerking, angst & depressies. Het wordt bij verschillende lichamelijke en psychische klachten gebruikt, waaronder:

Z

Traumaverwerking

Z

Angstklachten

Z

Stress

Z

Leefstijlproblematiek

Z

Slaapproblemen

Z

Pijnklachten

Z

Depressieve gevoelens

Z

Emotionele uitbarstingen

Z

Psychosomatische klachten

Z

Stoppen met roken & afvallen

Hoe ga ik te werk:

Als hypnotherapeut brengt ik je tijdens een hypnose sessie door middel van spraak naar je onderbewustzijn. Deze staat van hypnose noemen we ook wel trance. Het brengt je lichaam en geest in een kalme en ontspannen toestand, waarin je jouw onderbewuste onderzoekt. Zo kun je zelf naar het onderbewuste leren luisteren, zonder dat je bewuste brein je steeds afleidt. Hierdoor doe je nieuwe inzichten op die je kunt gebruiken in je dagelijks leven.

Wat brengt de therapie jou?

Z

Meer zelfvertrouwen, zelfwaardering en innerlijke rust.

Z

Acceptatie en persoonlijke balans in het leven.

Z

Meer leven vanuit eigen behoeften, interesses en talenten; je eigen kern.

Waarom hypnotherapie?

Door de toestand van verhoogde concentratie en diepe rust, krijg je gemakkelijk toegang tot je onderbewustzijn. En juist daar ligt vaak de sleutel om bepaalde problemen op te lossen: trauma, stress, angsten & paniek, onzekerheden, pijn, slapeloosheid. Met hypnotherapie kom je los van je vaste patronen, die je weliswaar zekerheid bieden, maar ook kunnen blokkeren.

Het ombuigen van negatieve gevoelens en gedragingen gaat makkelijker wanneer je in hypnotische trance bent. De oplossing zit namelijk in jezelf, hypnotherapie is slechts het middel om erbij te komen.

Waarom hypnotherapie werkt:

De laatste tientallen jaren erkent de medische wetenschap hypnose steeds meer als een volwaardige behandelmethode. Talloze personen met allerlei fysieke en mentale klachten hebben baat bij hypnotherapie. Zo worden tijdens hypnose stoffen geactiveerd om  endorfine aan te maken. Dit is een natuurlijk stemming veranderende stof, die de manier kan veranderen waarop mensen pijn beleven.

Verder worden andere lichamelijke symptomen beïnvloed. Er zijn vele onderzoeken gedaan want hypnose werkt echt als therapievorm!

Hoe ziet een traject eruit?

Een traject voor hypnosetherapie is maatwerk en tijdens de intake maken we samen een behandelplan. In een traject wordt in de eerste sessie dieper op de problematiek ingegaan en interventies vanuit Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), familieopstellingen, innerlijk kind en voice dialogue (delenwerk) technieken toegepast. Je maakt kennis en ervaart ook wat hypnose is en wat het met jou doet. In de tweede en derde sessie gaan we dieper met hypnose op je hulpvraag werken. Gemiddeld werk ik met drie tot vijf sessie in een traject.

Kosten en duur:

Een sessie duurt ongeveer 1.5 tot 2 uur en kost 145,- per sessie.

Wat anderen zeggen

Sharoepa heeft mij geholpen met mijn hulpvraag door middel van hypnose. Ik heb zelf al verschillende therapieën gehad alleen bleef dit een onopgelost gevoel. De hypnose vond ik zelf heel spannend, maar Sharoepa heeft mij gerustgesteld en “doorheen “begeleid. Voor de hypnose een fijn gesprek gevoerd waardoor ik er heel prettig doorheen ging. Door mee te denken en de juiste vragen te stellen heb ik geen moment getwijfeld om de hypnose aan te gaan. Mijn hulpvraag is opgelost en ik voel meer ruimte voor nieuwe ervaringen. Ik heb erna nog contact gehad over het verloop. Dit vond ik prettig omdat ik met mijn vragen na de sessies nog bij haar terecht kon. Dank je wel voor deze mooie ervaring

Raeesa

Ik heb de hypnotherapie gestart met een negatief zelfbeeld (faalangst, niet voelen, burn-out klachten). De gesprekken en hypnose sessies voelden heel veilig waardoor ik mij kon overgeven om mezelf te helen. Uit de eerste gesprekken kwam veel oude trauma’s uit mijn jeugd en inzicht dat de oorzaak van mijn angsten heel diep geworteld zat. Dankzij de begeleiding van Sharoepa heb ik in de hypnose sessies naar mijn kern kunnen gaan en ruimte gemaakt om met vertrouwen nieuwe wegen te bewandelen zonder angsten en uit mijn comfort zone. Ik heb nog een weg te gaan, maar wat een verandering sinds de eerste sessie. Het mooie en unieke aan de sessies van Sharoepa is de creatieve vorm van de therapie, van hypnose naar diepe gesprekken naar familie opstellingen naar de diepere lagen en verschillende delen in mezelf (de criticus, pleaser) naar onderzoek naar de innerlijke conflicten, tijdlijn en moodboard maken van mijn toekomstige zelf en ook meditatie en visualisatie. Ik heb het als een mooie transformatie periode ervaren.

Bernadette

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?