Hypnotherapie: De Sleutel tot Diepgaande Verandering bij Mariposha

Hypnotherapie is een krachtige en wetenschappelijk onderbouwde methode die gebruikmaakt van hypnose om diverse klachten effectief te behandelen. Deze therapie biedt je de unieke mogelijkheid om je onderbewustzijn aan te spreken en diepgewortelde gevoelens en klachten te doorgronden. Veel van ons dagelijkse denken, voelen en handelen wordt namelijk gestuurd door ervaringen die in ons onderbewuste zijn opgeslagen. Om toegang te krijgen tot deze onbewuste laag van je geest, helpt het om in een trance te zijn. Deze toestand wordt bereikt tijdens hypnotherapie en is effectief bij onder andere angstklachten, trauma’s, depressieve gevoelens, lichamelijke klachten, slaapproblemen en stress.

Het bewuste en het onbewuste

Een afslag: het bewuste en onderbewuste brein.

De trance tijdens hypnotherapie kun je vergelijken met dagdromen: je focust zo intens op één ding dat je de prikkels uit je omgeving nauwelijks meer waarneemt. Dit leidt tot een diepe staat van ontspanning waarin je gemakkelijker toegang krijgt tot je onderbewuste.

Denk bijvoorbeeld aan momenten dat je autorijdt en plotseling beseft dat je een deel van de route ‘kwijt’ bent. Dit is een vorm van spontane hypnose, een staat waarin je bewustzijn tijdelijk op een laag pitje staat. Deze staat benutten we in hypnotherapie om diepgaande veranderingen te realiseren.

Het Brein en Hypnose

Ons brein bestaat uit een bewust en een onderbewust deel. Het bewuste brein omvat ongeveer 5% van je geest en betreft alles waar je je op dit moment van bewust bent. De overige 95% is onderbewust: een krachtig opslagsysteem waarin al je ervaringen, herinneringen en emoties worden opgeslagen. Dit onderbewustzijn stuurt je gewoontes, patronen en gedragingen aan en heeft een enorme invloed op je persoonlijkheid.

Het onderbewustzijn is een supercomputer die alles opslaat, zelfs vanaf het moment dat je in de baarmoeder zat. Alle gebeurtenissen, zintuiglijke waarnemingen en ervaringen worden hier als programma’s opgeslagen en sturen automatisch je gedrag aan. Tijdens hypnotherapie krijg je toegang tot deze opgeslagen programma’s, wat je de kans biedt om problemen bij de wortel aan te pakken. Je keert als het ware terug naar het eerste moment waarop je klachten zijn ontstaan, om ze vervolgens definitief uit je systeem te verwijderen.

In hypnose, traumaverwerking

Waarom hypnotherapie werkt

De afgelopen decennia is hypnose steeds meer erkend door de medische wereld als een volwaardige behandelmethode. Vele mensen hebben baat gehad bij hypnotherapie, of het nu ging om fysieke klachten of mentale problemen. Tijdens hypnose worden er stoffen in je lichaam geactiveerd, zoals endorfine, een natuurlijk stemming verbeterende stof die pijnperceptie kan veranderen.

Daarnaast beïnvloedt hypnose andere fysieke symptomen. Er is veel onderzoek gedaan dat de effectiviteit van hypnose als therapie aantoont. Tijdens een hypnosesessie vinden er processen plaats in je hersenen en zenuwstelsel die voor duurzame veranderingen kunnen zorgen. In trance ben je in staat om makkelijker associaties te leggen en herinneringen levendiger voor de geest te halen. Dit kan ervoor zorgen dat je ineens bewust wordt van problemen die eerder onbewust waren.

Je onderbewuste laat deze herinneringen pas toe als je klaar bent voor de verwerking ervan, waardoor je in hypnotherapie vaak vanzelf oplossingen vindt voor je problemen. Deze diepgaande aanpak maakt hypnotherapie een krachtige aanvulling op traditionele psychotherapie, vooral bij Mariposha.

Traumaverwerking, verlichting, verlossing.

Mariposha: Hypnose in Samenwerking met Psychotherapie

Bij Mariposha combineer ik hypnotherapie met psychotherapie om je te helpen bij trauma’s, burn-outs, angststoornissen en hechtingsproblematieken. Ik bied een persoonlijk traject waarin we samen jouw klachten vanuit de wortel aanpakken. Hypnotherapie opent deuren naar je onderbewuste die je anders moeilijk kunt bereiken, waardoor je effectiever en duurzamer aan je herstel kunt werken.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?