Kind, jeugd en gezinstherapie

Als ouder wil jij niets liever dan dat je kind gelukkig en gezond is. Soms kan jouw kind echter te maken krijgen met problemen die zijn of haar welzijn en ontwikkeling in de weg staan. Dit kan variëren van angsten en depressieve gevoelens tot gedragsproblemen en traumatische ervaringen. In deze situaties kan integratieve gezinstherapie een uitkomst bieden.
Bij Mariposha wordt er gewerkt met twee behandelmethodes: coaching (kortdurend) en therapie (langdurig). Welke vorm het beste past bij jouw kind, wordt vastgesteld tijdens het kennismakingsgesprek. Lees hieronder het verschil tussen coaching en therapie en welke behandeltrajecten er mogelijk zijn.
Kind, jeugd en gezinstherapie
Kijkt naar de oorzaak van problemen bij het kind.
Langdurige hulp: vanaf 10 sessies, waarbij volgens een vast protocol wordt gewerkt.
Verschillende werkvormen worden ingezet.
Naast de therapiesessies met het kind wordt indien nodig ouders, school en broers en zussen ook betrokken in het traject. Dit gaat in overleg met de ouders bij het opmaken van het behandelplan.
Kindertherapie volgt de ontwikkeling van het kind. Soms kan het even duren voordat een kind ‘rijp’ is voor een volgende fase. Zodoende kan therapie een paar maanden tot een jaar in beslag nemen.
Kind, jeugd en gezinscoaching
Kijkt niet zozeer naar de oorzaak van de problemen. Er wordt gewerkt met een oplossingsgerichte aanpak, vanuit het hier en nu
Kortdurende hulp: maximaal 6 tot 8 sessies.
Er wordt niet gewerkt met vaste protocollen, maar met actieplannen.
Naast de coachingsessies met het kind wordt indien nodig ouders, school en broers en zussen ook betrokken in het traject. Dit gaat in overleg met de ouders bij het opmaken van het behandelplan. Bij coaching krijgt het kind een duwtje in de rug en wordt het geattendeerd op de gewenste oplossingsrichting.
Het therapietraject
Gezinstherapie is een vorm van systeemtherapie. Bij gezinstherapie wordt, naast de hulpvraag van het kind ook naar het hele systeem gekeken, in dit geval het gezin. Door met elkaar in therapie te gaan werk je echt samen aan het versterken van het gezin en het verbeteren van de sfeer. Ook kunnen jullie problemen aanpakken, waardoor jullie er op een nieuwe manier mee kunnen omgaan. Het doel van gezinstherapie is communicatie en relaties binnen jullie gezin te verbeteren.
Het eerste gesprek staat in het teken van een kennismaking en een intake, vervolgens gaan we aan de slag: ik breng de klachten en problemen in kaart en kijk naar de mogelijkheden voor een behandelplan. Elk traject voor kinderen en gezinnen is maatwerk. We onderzoeken eerst de krachten en talenten van het kind, zodat we dat als vertrekpunt kunnen gebruiken om naar het einddoel toe te werken.
Naast de interventies vanuit mijn opleiding als gecertificeerd kindercoach en therapeut kind, jeugd en gezin, werk ik met verschillende, speelse werkmethoden vanuit Neurolinquistisch programmering (NLP), speltherapie, familieopstellingen, Body & Mind Language, ademhalingstechnieken/bodyscan, innerlijk kind werk en lichaamsgericht werken.
Over mij
Mijn werk als coach en therapeut doe ik vanuit holistisch oogpunt. Ik geloof namelijk dat lichaam, geest en ziel met elkaar verbonden zijn. Dit komt daarom ook naar voren in mijn behandeltrajecten, waarin ik de fysieke, mentale en emotionele kant van de hulpvraag onderzoek. Ik heb een praktijk voor jeugd, gezinnen en volwassenen en ondersteun in het oplossen van mentale pijn en psychische & lichamelijke problematiek. Dat kan zijn op het gebied van:
hoog gevoeligheid – vastlopen op school – angsten – depressie – trauma – stress – eetproblematiek – slaapproblemen – uitstelgedrag – gebrek aan zelfvertrouwen, zelfliefde, eigenwaarde – onverklaarbare pijn – belemmerende patronen – hechtingsproblemen.
Ik ben niet alleen een kindercoach en therapeut, maar vooral een ervaringsdeskundige en weet hoe het is om anders te zijn en te voelen. Het creëren van een veilige omgeving waarin de kinderen, ouders, volwassenen zich op hun gemak voelen, staat bij mij centraal met een persoonlijk benaderen.
Tarieven en vergoeding
€ 95,- per sessie. Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Mijn behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Wat anderen zeggen
Sharoepa heeft mijn twee kinderen begeleid. De kinderen voelden zich veilig en prettig bij haar. Ze geeft op een intuïtieve en creatieve manier haar sessies, waarbij ze aansluit bij de behoefte en interesses van mijn kinderen. Hierdoor vonden de kinderen het fijn en stonden ze open voor de coaching & therapie sessies
Sharoepa heeft mijn dochter begeleid om haar angsten op school te overwinnen en in haar kracht te zetten. Ik zag mijn dochter iedere sessie weer meer in haar kracht staan, beter voor haarzelf opkomen en niet meer bang zijn om te zeggen wat ze voelt. ze durft weer voor haarzelf te staan en verder te ontwikkelen. Sharoepa heeft ons gezin ook begeleid om meer nader tot elkaar te komen.
Dank je wel voor je persoonlijke begeleiding en betrokkenheid wanneer we ook belden.